Show simple item record

dc.contributor.advisorLubis, Satia Negara
dc.contributor.advisorGinting, Rahmanta
dc.contributor.authorUsmawati, Devi
dc.date.accessioned2019-03-12T04:21:39Z
dc.date.available2019-03-12T04:21:39Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.otherIndra
dc.identifier.urihttp://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/12348
dc.description140304008en_US
dc.description.abstractThe purpose of this research is to know what the factors t affect the demand for beef in the province of North Sumatra are this study uses secondary data from the year 2000-2016 which is obtained from the Central Bureau of Statistics, the office of food security and farm. The research method used is the deskripstif method and use the unit root analysis as the initial steps of research, in order to test the stationary of data. The results showed that the growth in demand for beef in North Sumatra Province experienci fluctuating growth every year its IE of 9.95%. From the results of this research analysis using root analysis unit in order to test the stationary data. On the long term variable price of beef, mackerel prices, price of eggs that have an effect on the demand for beef in North Sumatra Province While in the short-term the variable price of eggs, the effect on PDRB and demand for meat the cow in the province of NorthSumatra.en_US
dc.description.abstractTujuan dari penelitian ini adalah untuk mengatahui apa saja faktor-faktor yang mempengaruhi permintaan daging sapi di Provinsi Sumatera Utara. Penelitian ini menggunakan data sekunder dari tahun 2000 - 2016 yang diperoleh dari Badan Pusat Statistik, Dinas Ketahanan Pangan dan Peternakan.Metode penelitian yang digunakan adalah metode deskripstif dan menggunakan analisis akar unit sebagai langkah awal penelitian, guna menguji kestasioneran data. Hasil penelitian menunjukkan bahwa pertumbuhan permintaan daging sapi di Sumatera Utara mengalami pertumbuhan yang fluktuatif setiap tahun nya yaitu sebesar 9.95%.Penelitian ini menggunakan analisis akar unit guna menguji kestasioneran data, data stationer pada tingkat second different.Pada jangka panjang variabel harga daging sapi, harga ikan kembung, harga telur yang berpengaruhnyata terhadap permintaan daging sapi di Provinsi Sumatera Utara.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Sumatera Utaraen_US
dc.subjectPermitaan daging sapien_US
dc.subjectHarga barang subtitusien_US
dc.subjectMetode stationeren_US
dc.titleFaktor-Faktor yang Mempengaruhi Permintaan Daging Sapi di Provinsi Sumatera Utaraen_US
dc.typeSkripsi Sarjanaen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record