Show simple item record

dc.contributor.advisorNasution, Putri Khairiah
dc.contributor.authorSuryani, Karisma
dc.date.accessioned2020-09-17T08:06:25Z
dc.date.available2020-09-17T08:06:25Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/27747
dc.description49 Halamanen_US
dc.description.abstractQuality control is an effective system in intensifying the business of developing, preserving and improving the quality of various departments within the company, so as to produce products and services that satisfy customers. This is what underlies various parties to develop technology in order to meet human needs. writing this thesis is to be able to find out what types of discrepancies that often occur in the Seven7 Bakery bread production process, know the number of percentage types of production mismatches, find out the settlement using SPSS, to find out whether by using the control grafik p the Seven7 Bakery bread production process is under control. Types of discrepancies that occur in the production process at Roti Seven7 Bakery are damaged packaging, burnt bread, size defects with the type of discrepancy that most often occurs in damaged packages by 49% of the total discrepancy. While the non-conforming defect in the amount of production is only 1%, this has no significant effect on the production. Countermeasure solution is by supervising employees and machines. With the help of the SPSS program you will get a display that is easier to understand. The results of this study are expected to be input for consideration in decision making, especially in efforts to achieve quality in a product. In the production process still found a high amount of disability so that it is still necessary to improve quality more efficiently.en_US
dc.description.abstractPengendalian mutu adalah sistem yang efektif dalam mengintegarasikan usaha pengembangan, pelestarian dan peningkatan kualitas dari berbagai departemen didalam perusahaan, sehingga menghasilkan produk dan layanan yang memuaskan pelanggan. Hal tersebut yang mendasari berbagai pihak untuk mengembangkan teknologi agar dapat memenuhi kebutuhan manusia. Tujuan penulisan tugas akhir ini adalah dapat mengetahui jenis ketidaksesuaian apa yang sering terjadi pada proses produksi roti Seven7 Bakery, mengetahui jumlah presentase jenis ketidaksesuaian produksi, mengetahui penyelesaian dengan menggunakan SPSS, untuk mengetahui apakah dengan menggunakan grafik kontrol p proses produksi roti Seven7 Bakery berada dalam kontrol. Jenis ketidaksesuaian yang terjadi dalam proses produksi di Roti Seven7 Bakery adalah kemasan rusak, roti gosong, cacat ukuran dengan jenis ketidaksesuaian yang paling sering terjadi pada kemasan rusak sebesar 49 % dari total ketidaksesuaian. Sedangkan ketidaksesuaian cacat terhadap jumlah produksi hanyalah 1%, hal ini tidak berpengaruh signifikan terhadap produksinya. Solusi penanggulangan yaitu dengan pengawasan terhadap karyawan dan mesin. Dengan bantuan program SPSS akan diperoleh tampilan yang lebih mudah dimengerti. Hasil penelitian ini diharapkan bisa menjadi masukan untuk melakukan pertimbangan dalam pengambilan keputusan terutama dalam upaya pencapaian kualitas dalam suatu produk. Didalam proses produksi masih ditemukan jumlah kecacatan yang tinggi sehingga masih diperlukan peningkatan kualitas yang lebih efisien.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Sumatera Utaraen_US
dc.subjectControl pen_US
dc.subjectPengendalian Kualitasen_US
dc.titlePengendalian Mutu Statistika pada Produksi Roti Seven7 Bakeryen_US
dc.typeKertas Karya Diplomaen_US
dc.identifier.nimnipnik172407036


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record