Browsing Master Theses by Keyword "Antimikroba"
Now showing items 1-4 of 4
-
Ekstraksi Komponen Antimikroba Andaliman (Zanthoxylum acanthopodium DC.) dan Aplikasinya pada Fillet Ikan Patin (Pangasius sutchi)
(2016)The Extraction of Antimicrobials Component from Andaliman (Zanthoxylum acanthopodium DC.) and It Is Application on Catfish Fillet (Pangasius sutchi) supervised by Elisa Julianti and Herla Rusmarilin. Indonesia is a country ... -
Pemanfaatan Ekstrak Biji Pala (Myristica fragrans Houtt) sebagai Antimikroba pada Produk Sosis Tempe
(2016)Nutmeg seed is one of herbs that contain antimicrobialcompounds. This research was aimed to know the component of antimicrobial in nutmeg seed extract using fourtypes of solvents (water, methanol, ethyl acetate and hexane) ... -
Pemanfaatan Ekstrak Bunga Melati (Jasminum sambac Ait) Sebagai Antimikroba pada Sosis Tempe
(2016)Bacterial contamination is a major problem for sausage products. Jasmine (Jasminum sambac Ait) extracts that has antimicrobial compounds can extend the shelf life of tempeh sausage naturally. The purpose of this study ... -
Uji Efektivitas Ekstrak Kulit Buah Naga Merah (Hylocereus costaricensis Jack) Sebagai Pengawet Ikan Nila (Oreochromis niloticus)
(Universitas Sumatera Utara, 2020)Buah naga merah (Hylocereus contaricensis Jack) merupakan jenis buah yang banyak ditanam dengan produksi yang terus mengalami peningkatan. Kulit buah naga merah umumnya terbuang begitu saja sebagai limbah. Tujuan dari ...