Show simple item record

dc.contributor.advisorMarpaung, Lamek
dc.contributor.authorSiahaan, Margaretha Rinita
dc.date.accessioned2018-04-30T07:34:40Z
dc.date.available2018-04-30T07:34:40Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/2471
dc.description.abstractThe Determination of Acid Numbers and Free Fatty Acids on soybean oil samples. From result of analysis obtained, free fatty acid level on soybean oil that is 1,22%. And the result of acid number determination for soybean oil is 2,4175 mg / KOH. This shows that the analyzed soybean oil meets the quality standard, which is a maximum of 1.25% for free fatty acids and a maximum of 3.00 mg / KOH for acid numbers in soybean oil.en_US
dc.description.abstractTelah dilakukan Penentuan Bilangan Asam dan Asam Lemak Bebas pada sampel minyak kacang kedelai. Dari hasil analisa yang diperoleh, kadar asam lemak bebas pada minyak kacang kedelai yaitu 1,22%. Dan hasil penentuan bilangan asam untuk minyak kacang kedelai adalah 2,4175 mg/KOH. Hal ini menunjukkan bahwa minyak kacang kedelai yang dianalisa telah memenuhi standard mutu, yaitu maksimum 1,25% untuk asam lemak bebas dan maksimum 3,0000 mg/KOH untuk bilangan asam pada minyak kacangkedelai.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.subjectAcid Numbersen_US
dc.subjectFree Fatty Acidsen_US
dc.subjectSoybean Oilen_US
dc.titlePenentuan Bilangan Asam dan Asam Lemak Bebas (ALB) dari Minyak Kacang Kedelaien_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nimNIM142401080en_US
dc.identifier.submitterAkhmad Danil
dc.description.typeKertas Karya Diplomaen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record