Show simple item record

dc.contributor.advisorWirjosentono, Basuki
dc.contributor.advisorNasution, Darwin Yunus
dc.contributor.authorSuwijah
dc.date.accessioned2021-08-26T06:00:39Z
dc.date.available2021-08-26T06:00:39Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/41383
dc.description.abstractThis study was conducted with laboratory scale. Research on the influence of sugar content, vitamin C and fiber content of fruit juice markisah on making nata de coco using acetobacter xylinum. Studies have been conducted without the addition of passion fruit juice with a ratio of 100: 0 and with the addition of fruit juice markisah with a ratio 90: 10, 80:20, 70: 30, 60: 40 and 50: 50. The method is carried out in research is an experimental method. In nata de coco that is not mixed with passion fruit juice mixed nata de coco passion fruit juice. Another result obtained is the change of vitamin C, sugar and fiber content in nata due to the addition of passion fruit.en_US
dc.description.abstractPenelitian ini dilakukan dengan skala laboratorium. Penelitian tentang pengaruh kadar gula, vitamin C dan kadar serat dari sari buah markisah pada pembuatan nata de coco dengan menggunakan acetobacter xylinum. Telah dilakukan penelitian tanpa penambahan sari buah markisa dengan perbandingan 100: 0 dan dengan penambahan sari buah markisah dengan perbandingan 90: 10, 80:20, 70: 30, 60: 40 dan 50: 50. Metode yang dilakukan dalam penelitian adalah metode eksperimen. Pada nata de coco yang tidak dicampur sari buah markisa dengan nata de coco yang dicampurkan sari buah markisa. Hasil lainnya yang diperoleh adalah terjadinya perubahan vitamin C, gula dan kadar serat di dalam nata akibat penambahan sari buah markisa.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Sumatera Utaraen_US
dc.subjectNata De Cocoen_US
dc.subjectSari Buah Markisaen_US
dc.subjectKadar Gulaen_US
dc.subjectVitamin Cen_US
dc.subjectKadar Seraten_US
dc.subjectAcetobacter Xylinumen_US
dc.titlePengaruh Kadar Gula, Vitamin C dan Kadar Serat dari Sari Buah Markisa Ungu (Passiflora Edulis Var Edulis) pada Pembuatan Nata De Coco dengan Menggunakan Acetobacter Xylinumen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nimNIM097006014
dc.description.pages63 Halamanen_US
dc.description.typeTesis Magisteren_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record