Show simple item record

dc.contributor.advisorBulan, Rumondang
dc.contributor.advisorZaidar, Emma
dc.contributor.authorSihaloho, Roya Monika
dc.date.accessioned2022-03-11T08:58:31Z
dc.date.available2022-03-11T08:58:31Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/47937
dc.description.abstractThis research is performed to determine the influence of hydrolysis time and concentration of young corn starch in the manufacture of glucose syrup from corn kernels. This research using completely randomized design method, 4 x 4 factorial consisting of 2 factors and 2 replications. Factor I long hydrolysis (H) consists of 4 levels namely: H1 (1 hour), H2 (1.5 hours), H3 (2 hour), H4 (2,5 hour). Factor II concentration of young corn starch consists of 4 levels are: K1 (5%), K2 (10 %), K3 (15 %) dan K4 (20 %). The results showed that the longer hydrolysis gives a significantly different effect on blood glucose and organoleptic value of color, and gives a very different impact on the real value of TSS and ash levels. starch concentration also showed similar results to the influence of hydrolysis time. Combination treatment with a long hydrolysis of starch concentration gives a different effect is very real to the levels of glucose, TSS value, ash content, color and organoleptic value.en_US
dc.description.abstractPenelitian ini dilakukan untuk mengetahui adanya pengaruh lama hidrolisis dan konsentrasi larutan pati biji jagung muda pada pembuatan sirup glukosa dari biji jagung muda. Penelitian ini menggunakan metode rancangan acak lengkap (RAL), faktorial 4 x 4 terdiri dari 2 faktor dan 2 ulangan. Faktor I lama hidrolisis (H) terdiri dari 4 taraf yaitu : H1 (1 jam), H2 (1,5 jam), H3 (2 jam) dan H4 (2,5 jam). Faktor II konsentrasi larutan pati biji jagung muda terdiri dari 4 taraf yaitu : K1 (5 %), K2 (10 %), K3 (15 %) dan K4 (20 %). Hasil penelitian menunjukkan bahwa lama hidrolisis memberikan pengaruh yang berbeda nyata pada kadar glukosa dan nilai organoleptik warna, dan memberikan pengaruh yang berbeda sangat nyata pada nilai TSS dan kadar abu. konsentrasi larutan pati juga menunjukkan hasil yang sama dengan pengaruh lama hidrolisis. Kombinasi perlakuan lama hidrolisis dengan konsentrasi larutan pati memberikan pengaruh yang berbeda sangat nyata terhadap kadar glukosa, nilai TSS, kadar abu, dan nilai organoleptik warna.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Sumatera Utaraen_US
dc.subject(RALen_US
dc.subjecthidrolisisen_US
dc.titlePengaruh Lama Hidrolisis dan Konsentrasi Larutan Pati pada Pembuatan Sirup Glukosa dari Biji Jagung Muda secara Hidrolisis Asamen_US
dc.typeThesisen_US
dc.identifier.nimNIM080822007
dc.description.pages71 halamanen_US
dc.description.typeSkripsi Sarjanaen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record