• Login
    View Item 
    •   USU-IR Home
    • Faculty of Agriculture
    • Department of Agricultural Engineering and Biosystem
    • Undergraduate Theses
    • View Item
    •   USU-IR Home
    • Faculty of Agriculture
    • Department of Agricultural Engineering and Biosystem
    • Undergraduate Theses
    • View Item
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Pengaruh Cara Pembuatan Tepung Ubi Jalar dan Perbandingan Jumlah Tepung Ubi Jalar Dengan Tepung Terigu terhadap Mutu Roti Tawar

    View/Open
    Fulltext (5.650Mb)
    Date
    2000
    Author
    Zuhra, Harvina
    Advisor(s)
    Sulaiman, A. H
    Purba, Asmin
    Lubis, Zulkifli
    Metadata
    Show full item record
    Abstract
    Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui cara pembuatan tepung ubi jalar dan perbandingan jumlah tepung ubi jalar dengan tepung terigu terhadap mutu roti tawar. Digunakan rancangan acak lengkap faktorial dengan 2 faktor, yaitu, cara pembuatan tepung ubi jalar (T) terdiri atas 4 taraf: Tl = cara penggilingan, T2 = cara pengenapan 12 jam, T3 = cara pengenapan 18 jam dan T 4 = cara pengenapan 24 jam, dan perbandingan jumlah tepung ubi jalar dengan tepung terigu (P) terdiri atas 4 taraf: Pl= 0 : 100, P2=10: 90, P3 = 20: 80, P3 = 30: 70.
    URI
    https://repositori.usu.ac.id/handle/123456789/53937
    Collections
    • Undergraduate Theses [1038]

    Related items

    Showing items related by title, author, creator and subject.

    • Pengaruh Perbandingan Tepung Komposit (Terigu, Mocaf, dan Tepung Jagung Terfermentasi) dan Tingkat Kehalusan Tepung Terhadap Mutu Tepung Bumbu Ayam Goreng 

      Zaqie, Fachri (Universitas Sumatera Utara, 2018)
      This study was aimed to determine the effect of ratio of composite flour (wheat flour, mocaf, and fermented maize flour) and flour fineness level on the quality of fried chicken seasoned flour. This study used completely ...
    • Pengaruh Penambahan Tepung Ubi Kayu, Tepung Sukun, dan Tepung Modifikasinya Terhadap Karakteristik Beras Analog Berbahan Baku Tepung Jagung dan Pati Sagu 

      Wardiah, Kansari Rizki (Universitas Sumatera Utara, 2019)
      This research was conducted to determine the effect of flour types on the characteristics of analog rice. This study uses a completely randomized design method (CRD) with a single factor types of flour (cassava flour, ...
    • Karakteristik Fisik, Kimia, Fungsional dan Sensori Beras Analog Berbahan Dasar Tepung Komposit (Tepung Ubi Jalar, Tepung Umbi Talas, Tepung Jagung dan Pati Ubi Kayu) 

      Sihotang, Aurora Natalia (Universitas Sumatera Utara, 2020)
      Penelitian ini dilakukan untuk mengetahui formulasi berbagai jenis tepung komposit berbahan dasar tepung ubi jalar putih, ubi jalar oranye, tepung umbi talas, tepung jagung dan pati ubi kayu yang tepat untuk menghasilkan ...

    Repositori Institusi Universitas Sumatera Utara - 2025

    Universitas Sumatera Utara

    Perpustakaan

    Resource Guide

    Katalog Perpustakaan

    Journal Elektronik Berlangganan

    Buku Elektronik Berlangganan

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Browse

    All of USU-IRCommunities & CollectionsBy Issue DateTitlesAuthorsAdvisorsKeywordsTypesBy Submit DateThis CollectionBy Issue DateTitlesAuthorsAdvisorsKeywordsTypesBy Submit Date

    My Account

    LoginRegister

    Repositori Institusi Universitas Sumatera Utara - 2025

    Universitas Sumatera Utara

    Perpustakaan

    Resource Guide

    Katalog Perpustakaan

    Journal Elektronik Berlangganan

    Buku Elektronik Berlangganan

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Contact Us | Send Feedback
    Theme by 
    Atmire NV